DUGOGODIŠNJA NOVINARKA

Eldina Zolj-Balenović svoju bitku pretočila u knjigu: Istina o agoniji s karcinomom

Do sada je promovisana u Sarajevu, Vogošći, Hadžićima, Brezi, u petak, 9. avgusta će biti promovisana u Mostaru, a 23. augusta u Tešnju

Zolj-Balenović: Ova knjiga donosi istinu. Facebook

6.8.2024

Knjiga autorice Eldine Zolj-Balenović “Zapisi o nama” polako dolazi do čitalaca širom BiH. Knjiga koja je osvijetlila borbu žena sa karcinomom dojke, osvijetlila je i staze kojima prolaze onkološke pacijentice svakoga dana. Do sada je promovisana u Sarajevu, Vogošći, Hadžićima, Brezi, u petak, 9. avgusta će biti promovisana u Mostaru, a 23. augusta u Tešnju.

Brojne poruke

- U našem društvu općenito nedostaje istine i realnosti, pa je tako I kada je bolest u pitanju. E ova knjiga donosi istinu i realnost, kako izgleda borba sa karcinomom bez ikakvog uljepšavanja. Moram priznati da često ostanem bez teksta zbog broja i sadržaja poruka koje svakodnevno dobijam od čitalaca, od njihove zahvalnosti, ali i činjenice da mijenjamo svijest i animiramo žene da se na vrijeme jave na pregled, da se kontrolišu i misle na svoje zdravlje. 

Objavljena knjiga. Facebook

Promocija knjige “Zapisi o nama” nije klasična promocija, nego priča o svakodnevnici, bolesti, smrti, životu. Svemu što prolaze oboljeli, ali i zdravi koji u svojoj blizini imaju onkološkog pacijenta. Ponosna sam što je knjiga, samo dva mjeseca od kako je ugledala svjetlo dana došla do svih dijelova svijeta i sama je pronašla svoj put, a mi samo pratimo njen tok. Želja nam je doći do žena širom BiH, jer i promocije i druženja nakon promocija se pretvaraju u izuzetno emotivno i toplo druženje - rekla nam je dugogodišnja novinarka, oboljela od karcinoma dojke, autorica knjige “Zapisi o nama”.

Borba još traje

U knjizi Eldina govori o vlastitom iskustvu, trenutku kada je otkrila da je karcinom uselio u njeno tijelo, ali i o svemu što je uslijedilo poslije – o borbi koja još uvijek traje. Također, knjiga sadrži priče o tri žene koje su preminule od karcinoma dojke, ali ne o njihovoj smrti nego o životu, snazi, otporu i želji.... Mostarska promocija bit će peta u nizu, a održat će se u petak 9. augusta u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19.30 sati.

Promotori će biti Edina Kamenica - dugogodišnja novinarka, Enida Glušac - predsjednica Udruženja oboljelih i liječenih žena od karcinoma dojke i ginekoloških karcinoma “Renesansa”, Imela Kašibović - članica Renesanse i dr. Lamija Šikalo. Moderator će biti Adnan Demić, a za muzički dio bit će zadužen Adnan Pajević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.