UTVRĐUJE SE MOTIV

Stravični detalji samoubistva policajke u Sarajevu: Upucala se u glavu iz službenog pištolja, lani počela raditi u MUP-u

Važila je i za uspješnu sportistkinju, utvrđuje se šta je bio motiv da digne ruku na sebe

S lica mjesta - Avaz
Vrši se uviđaj na peronu Željezničke stanice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S lica mjesta - Avaz
+2
M. Aš.

7.8.2024

Mlada policajka MUP-a KS (A. I.), identitet poznat "Avazu", počinila je jutros samoubistvo na peronu Željezničke stanice u Sarajevu.

Samoubistvo mlade policajke, koja je prošle godine počela s radom u MUP-u KS,  šokirao je njene kolege, ali i cijelu bh. javnost.

Ubila se iz službenog pištolja, pucavši sebi u glavu. Prije toga je kolegama u Općini Centar i Novo Sarajevo najavila da će se ubiti.

Međutim, dok su došli, bilo je kasno.

Mlada policajcka je važila i za uspješnu sportistkinju. Utvrđuje se šta je bio motiv da digne ruku na sebe. 

- Molimo da o slučajevima suicida izvještavate s dužnom pažnjom i da u svojim tekstovima navodite brojeve za pomoć osobama koje razmišljaju o suicidu - naveli su u apelu upućenom medijima iz MUP-a KS.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je "plavi telefon", poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.