NAČELNIK STAROG GRADA

Irfan Čengić u posjeti gradonačelniku Izmira i načelnici Karšijake

Našoj općini je turizam od velike važnosti, te je povezanost sa ovim milionskim gradom u Turskoj za nas od velike ekonomske važnosti, kaže Čengić

Čengić u Turskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S. S.

7.8.2024

Na poziv kolega iz Izmira, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, boravio je u posjeti u gradu Izmiru.

Tokom posjete, održao je više susreta od čega su najvažniji susret sa gradonačelnikom Izmira, Cemilom Tugayem te načelnicom pobratmiske Općine Karšjaka Izmir, Behice Jildiz Unsal.

- Ova posjeta je nastavak pobratimske saradnje između naših zajednica. Poseban fokus sam stavio na opstojnost direktne avionske linije Sarajevo-Izmir koja je uvedena ove godine zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo. Našoj općini je turizam od velike važnosti, te je povezanost sa ovim milionskim gradom u Turskoj za nas od velike ekonomske važnosti - istakao je načelnik Čengić.

Također, načelnik naglašava da su razgovarali i o saradnji u oblasti kulturne saradnje i ulaganja u infrastrukturne projekte u Starom Gradu.

Prilikom posjete, načelnik se sastao i sa gradskim vijećnikom Atilom Bajsakom koji je nedavno predvodio delegaciju ove Općine u posjeti Općini Stari Grad. Atila Bajsak je i sin velikog prijatelja naše države, bivšeg načelnika i počasnog konzula, Kemala Bajsaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.