LJEPOTE BIH

Sutra peta Eko Drinska regata: Oko 450 učesnika uživat će u plovidbi Drinom

Regata za koju vlada veliki interes, organizira se uz podršku USAID-a i Mreže za izgradnju mira, a kreće iz kampa Kajakaškog kluba „Buk“ na Modranu

Promoviranje cijele ponude Goražda. FENA

FENA

10.8.2024

U Goraždu će sutra biti održana peta Eko Drinska regata, atraktivni događaj s ciljem promocije turističkih potencijala s akcentom na Drinu kao neiskorišteni resurs u ovom dijelu države. Ove godine očekuje se najveći broj od oko 450 učesnika koji će zaploviti sa oko 60 čamaca.

Zaseban događaj

Organizator Dženis Ćulov napominje da je za razliku od prethodnih, ove godine regata organizirana mimo zvaničnog programa internacionalnog Festivala prijateljstva.

- Želimo da regata bude zaseban događaj kojim ćemo promovisati sve ono što Goražde ima, a ne samo da bude jedan od događaja festivala - ističe Ćulov, najavljujući da na regatu, sa 50 čamaca i opremom, dolaze i profesionalni skiperi iz Foče s kojima od prošle godine imaju odličnu saradnju.

Regata za koju vlada veliki interes, organizira se uz podršku USAID-a i Mreže za izgradnju mira, a kreće iz kampa Kajakaškog kluba „Buk“ na Modranu.

-Došlo je do izmjene lokaliteta za ručak i ove godine on će biti upriličen na najljepšem izletištu Sadba kojim rukovodi goraždansko udruženje Val jer time želimo pokazati kako su od jednog zapuštenog napravili atraktivno i uređeno mjesto na obali Drine i na ovaj način želimo da i njima pružimo podršku – navodi Ćulov.

Na ovaj način, kako dodaje, promovišu i gastro ponudu jer se za ručak priprema specijalitet, tradicionalna riblja čorba sa drinskom ribom, pite i roštilj. Na izletištu Sadba biće priređen i DJ party što je dodatna prilika za zabavu i druženje.

Više interesovanja

Dolazak u Goražde se očekuje oko 19 sati, gdje će se nastaviti druženje uz DJ party u Omladinskoj ulici.

Organizatori su ponosni na činjenicu da Eko Drinska regata iz godine u godinu izaziva sve više interesovanja.

- Svoje učešće najavilo je dosta turista iz cijele BiH i njih je najviše, ali ima ih iz regije i svijeta. Naša želja je da turiste zadržimo uz ovaj atraktivan događaj i drago nam je da se oni koji su i ranijih godina bili učesnici ponovo vraćaju u Goražde i dovode još veći broj ljudi - naglasio je Ćulov.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.