RAZGOVOR

Predstavnik udruženja "Sarajevo Taxija": Pojačana je potražnja za taksijem, ali ispoštujemo svakog klijenta

Prosječna vožnja koja traje 10-15 minuta u ovom periodu potraje i do 40 minuta, objasnio je Lošić

Pojačana potražnja za taksi prijevozom. Facebook

A. Pehlivan

12.8.2024

Početak ljetne sezone, ali i dolazak Sarajevo Film Festivala odrazio se i na saobraćaj grada. Već sada, nekoliko dana prije početka najvećeg bh. događaja filmske umjetnosti, bilježe se velike kolona te je zbog svega otežano funkcioniranje vozila. O tom problemu je za „Dnevni avaz“ govorio Hasib Lošić, predstavnika udruženja „Sarajevo Taxija“, koji nam je otkrio kakva situacija trenutno vlada kada je riječ o radu taksija.

Duža vožnja

- Od mjeseca juna pojačan je broj turista u gradu, te je tako povećan broj za potražnjom taksi vozila. Naravno, još više gostiju iz cijelog svijeta i Evrope očekuje se sa početkom SFF-a – objasnio je Lošić.

Facebook

Predstavnik udruženja tom prilikom govorio je i o situaciji u gradu generalno. Tako je objasnio kako su nekada gužve ogromne, naročito u periodu od 15 do 18 sati, gdje nekada nisu u mogućnosti da se odazovu na poziv i potražnju prijevoza. Spomenuo je i kako nekada prosječna vožnja koja traje 10-15 minuta u ovom periodu potraje i do 40, za što su također zaslužne gužve.

- Koliko je služba u mogućnosti mi pružamo maksimum i trudimo se da udovoljimo svima. Svjedoci smo gužve u kantonu i gradu, pogotovo sada tokom radova na Skenderiji gdje je sužena jedna traka – ističe Lošić.

Velika potražnja

Zanimalo nas je da li taksi prijevoz koriste isključivo strani putnici ili postoji velika potražnja i od strane lokalnih stanovnika.

- Naši domaći putnici su stalni klijenti koji koriste usluge i izvan sezone. Jedino sada u šestom, sedmom i osmom mjesecu povećan je broj stranih turista koji traže naše usluge – rekao je Lošić.

Istakao je da imaju zaista veliki broj putnika, ali da uspijevaju, pored svih navedenih problema, ispoštovati svakog klijenta.

Dovoljan broj vozila

Kako tvrdi Lošić, u gradu postoji dovoljan broj taksi vozila, tako da to neće biti problem ni za vrijeme SFF-a.

Eventualni problem može nastati upravo zbog zastoja u saobraćaju i potencijalnih gužvi koje nas zasigurno očekuju.

- Vozila ima dovoljno, ali nije uvijek moguće ispoštovati poziv klijenta. Zbog toga je nekada potrebno i povući vozila sa taksi štanda koja ne mogu funkcionisati zbog gužvi u KS – zaključio je Lošić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.