OBAVJEŠTENJE ZA KORISNIKE

Poslije obustave transporta gasa za korisnike u KS: Oglasio se "Sarajevogas" Sarajevo

KJKP "Sarajevogas“ d.o.o Sarajevo posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji, navodi se

Sarajevogas: Oglasili se saopćenjem. Facebook

E. Ć.

13.8.2024

KJKP "Sarajevogas" d.o.o. Sarajevo obavijestilo je korisnike usluga da je od danas došlo do obustave dotoka prirodnog gasa, koja je počela u 12 sati.

- Naglašavamo, do ovog trenutka nismo dobili zvaničnu informaciju od snabdjevača prirodnim gasom "Energoinvest“ d.d Sarajevo. Na osnovu toga možemo zaključiti da je transport gasa obustavilo preduzeće "Sarajevo-gas“ A.D. Istočno Sarajevo.

S obzirom da je obustavljen transport gasa, ekipe KJKP "Sarajevogas“ d.o.o Sarajevo će u poslijepodnevnim satima početi sa prekidom isporuke gasa velikim potrošačima.

Svi korisnici koji imaju tu mogućnost trebaju da pripreme postrojenja za prelazak na korištenje alternativnog energenta. Ovo je neophodno kako bi se osigurale dovoljne količine gasa za održavanje funkcionalnosti gasnog sistema, ali i za korisnike koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog energenta kao što su domaćinstva i drugi prioritetni korisnici.

KJKP "Sarajevogas“ d.o.o Sarajevo posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa.

O eventualnim promjenama, javnost ćemo redovno informisati. U slučaju potrebe, sve informacije možete dobiti na telefone Dispečerskog centra Sarajevogasa: 033-592-095 ili 033-592-096 - saopćeno je iz Sarajevogasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.