VELIKA POMOĆ

TIKA donirala vozilo Gorskoj službi spašavanja FBiH

Veoma smo im zahvalni na njihovom doprinosu, angažmanu u Turskoj nakon zemljotresa, rekao je Kajalar

Tokom uručivanja ključeva vozila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Anadolija

13.8.2024

U Sarajevu je danas upriličena primopredaja vozila za Gorsku službu spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine, koji je donirala Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu.

Svačnooj primopredaji na sarajevskoj Darivi prisustvovali su predsjednik TIKA-e Serkan Kajalar (Kayalar), ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin te brojni volonteri i predstavnici GSS-a.

Kajalar je u izjavi novinarima istakao kako je sretan što ponovo boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, te kako danas realiziraju vrlo vrijedan projekat.

- Donacija za naše dugogodišnje partnere Gorsku službu spašavanja FBiH, koja je služba koja okuplja volontere na polju potrage i spašavanja sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini - rekao je Kajalar, te dodao:

- O značaju potrage i spašavanja i Gorske službe spašavanja nema puno potrebe govoriti. Veoma smo im zahvalni na njihovom doprinosu, angažmanu u Turskoj nakon zemljotresa koji se desio 6. februara (2023. godine, op.a.), kada su ovi volonteri, ovi hrabri ljudi išli spašavali živote građana, na čemu im zahvaljujemo.

Napomenuo je kako će ovakvi projekti biti realizirani i u budućnosti.

Kajalar boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Ranije danas sastao se sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem, zamjenikom reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Enesom Ljevakovićem te posjetio Šehidsko mezarje Kovači. Za sutra je planiran niz sastanaka kao i svečano otvaranje projekata koje je u prethodnom periodu u BiH realizirala TIKA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.