KILOMETARSKE KOLONE

Duga zadržavanja na graničnim prijelazima i na izlazu i na ulazu u BiH: Ove izbjegavajte

Sezona je godišnjih odmora tako da je i danas pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno na putu Sarajevo - Mostar

Gužve na graničnim prijelazima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
S. S.

18.8.2024

Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prelazima: Bosanska Dubica, Doljani, Deleuša, Hum i Klobuk, a na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Šepak, Karakaj, Deleuša, Svilaj i Kamensko, saopćeno je u nedjelju poslijepodne iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Zupci. Iz BIHAMK-a napominju da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama. Vozači mogu pogledati kamere na web stranici bihamk.ba.

Zbog minerskih radova od osam do 16 sati povremeno se obustavlja saobraćaj na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne. Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj - Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča - Ustikolina, Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Olovo - Semizovac. Na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko - Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Sezona je godišnjih odmora tako da je i danas pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno na putu Sarajevo - Mostar i to u oba smjera. Zbog visoke dnevne temperature preporučujemo da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Ukoliko se ipak putuje u najtoplijem dijelu dana, savjetujemo češće pauze - naveli su iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.