NEOPHODNO STRPLJENJE

Ako ste krenuli na put, ovo morate znati: Gužve na graničnim prelazima od ranih jutarnjih sati

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje

Gužne na graničnim prelazima pri izlasku iz BiH. BIHAM

N. Aj.

25.8.2024

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća uglavnom suhim kolovozom, bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. 

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno te da poštuju sve saobraćajne propise.

Na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak, 26. avgusta od 8 sati do utorka, 27. avgusta 2024. godine do 8 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

- Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.