FEDERALNA MINISTRICA

Pozder s egipatskim ambasadorom Ali Sorourom: Privući turiste iz Egipta u BiH

Tokom susreta istaknuto je da se saradnja Bosne i Hercegovine i Egipta posebno može unaprijediti u oblasti turizma

Pozder s egipatskim ambasadorom Ali Sorourom. Fena

FENA

26.8.2024

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat Yassera Abdelrahmana Ali Soroura, navodi Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću pozivajući se na saopćenje Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Tokom susreta istaknuto je da se saradnja Bosne i Hercegovine i Egipta posebno može unaprijediti u oblasti turizma te da su na tom planu pokrenute zajedničke aktivnosti za razmjenu turista.

- Nama je Egipat zanimljivo tržište. Veoma mali broj turista iz ove zemlje dolazi u Bosnu i Hercegovinu, a veliki broj, čak preko 12,5 miliona njihovih ljudi, turistički boravi van Egipta, što je poziv na otvaranje avio-linija i drugih mogućnosti za njihov dolazak u BiH, s obzirom na naš geografski položaj, prirodne ljepote, tradiciju, dobru hranu i kulturno-historijsko naslijeđe. Ambasador Ali Sorour nam je tokom mandata u tome dao podršku, na čemu sam mu zahvalila te očekujem od novog ambasadora da turizmom dalje ojačamo naše prijateljske i ekonomske veze - kazala je ministrica Pozder.

Ambasador Ali Sorour je istakao da je turizam platforma koja može pomoći daljnjem razvoju odnosa između dviju zemalja.

- Na sastanku je naznačeno da bi vizne olakšice uticale na povećanu razmjenu turista te da je dobar korak ka tome i potpisivanje protokola na državnom nivou, na čemu je ambasador intenzivno radio. Ministrica Pozder zahvalila je ambasadoru Ali Sorouru na angažmanu i zaželjela mu dobru sreću u budućim poslovima – navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.