STANJE NA CESTAMA

Očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja na važnijim putnim pravcima i većini graničnih prijelaza

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Očekuju se gužve. Avaz

S. S.

28.8.2024

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja. I danas očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima, kao i na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Ukoliko putujete na dužim relacijama pravite češće pauze. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.