LIDER STRANKE

Nikšić: Nemam pravo šutjeti kada danima lažu, razapinju na "križ" samo zato što je neko SDP-ovac

Čak sam uvjeren kako bi mu te grijehe puno manje prigovarali, da nema onaj jedan koji je za sdaovce, a iskreno i neke druge, puno veći od svih drugih

Nikšić i Žuljević. Facebook

E. Ć.

28.8.2024

Premijer FBiH i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku povodom kritika na račun stranačkog kolege i člana Predsjedništva SDP-a Anera Žuljevića.

Za Žuljevića se pojavila vijest kako koristi položaj u SDP-u pa na izborne liste stavlja članove svoje porodice. 

"Taj grijeh"

- Prije par dana sam isprovociran novim lažima napravio status o onome što su mi usadili moji roditelji. Nisam ga objavio jer onima koji su spremni na tako besramne laži nikakvi argumenti ne mogu promijeniti savjest jer su i oni svjesni svojih laži. Naravno kad se radi o meni imam pravo šutjeti. 

Ali nemam pravo šutjeti kada danima lažu, razapinju na “križ”, prebrojavaju crvena krvna zrnca samo zato što je neko SDP-ovac, što ne pristaje na truhle kompromise, što ne šuti i javno govori o kriminalu i korupciji.

Čak sam uvjeren kako bi mu te grijehe puno manje prigovarali, da nema onaj jedan koji je za sdaovce, a iskreno i neke druge, puno veći od svih drugih. Taj grijeh je naše neskriveno prijateljstvo, drugarstvo, činjenica da smo politička “braća - naveo je Nikšić.

Istakao je kako ne može šutjeti kada napadaju ljude poput Anera Žuljevića, jučer Adnana Štete, Kene Magode ili Benjamine Karić nemam pravo šutjeti. 

Naprotiv. Koliko god osuđujem ničim utemeljene laži i optužbe na mog druga Anera Žuljevića, gotovo da mi je žao onih koji to uzaludno rade. Neću im poručivati kao onomad oni nama “uzalud vam trud svirači” jer sam siguran kako su oni potpuno svjesni da njihove laži i napadi koji su očigledno usmjereni na njegovo ušutkivanje i diskreditaciju nemaju efekta. 

Jednostavno kod nas takve vrste pritiska i ucjena ne prolaze. Ova vrsta progona na društvenim mrežama, svaka nova ili reciklirana laž, dodatno nas motivira da se još više borimo protiv svih oblika kriminala i korupcije.

Sigurnost i dostojanstvo

Zato pozivam da se zalažemo za konstruktivnu raspravu i zdravu političku kulturu, gdje se neslaganja rješavaju argumentima, a ne prijetnjama i uvredama. Napadi na ličnost prelaze granicu civiliziranog dijaloga i ugrožavaju sigurnost pojedinaca.

Sigurnost i dostojanstvo svakog pojedinca moraju biti na prvom mjestu. Zaustavimo ovu opasnu praksu i pokažimo da smo sposobni za poštovanje i dijalog.

Siguran sam da Aner neće pognuti glavu i povući se, te da ćemo zajedno nastaviti odgovorno raditi za dobro Bosne i Hercegovine i njenih građana - napisao je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.