BROJNE TEME

Završen sastanak delegacija SDP-a i HDZ-a u Konjicu

Domaćin sastanka je SDP, a radi se o redovnom sastanku koji se održava svaka dva mjeseca

Sa sastanka u Konjicu. Avaz

E. Ć.

29.8.2024

U Konjicu je održan sastanak delegacija SDP-a BiH i HDZ-a BiH, predvođen liderima Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem.

Kako smo ranije i objavili, nije riječ o sastanku državne koalicije, stoga ne prisustvuju delegacije NiP-a i Naše stranke.

Uoči sastanka u Konjicu - Avaz
Nikšić i Čović: Predvode delegacije SDP-a i HDZ-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Domaćin sastanka je SDP, a kako smo ranije objavili, tema je funkcioniranje federalne vlasti. Radi se o redovnom sastanku koji se održava svaka dva mjeseca.

- Ideja je da prođemo sve federalne teme. Da vidimo što je ostalo od prethodnih razgovora i dogovora, a što nije realizirano. Razmotrit će se i nekoliko kadrovskih pitanja, kao što je imenovanje direktora Federalne uprave policije, revizora, Nezavisnog odbora, RTV FBiH, budući su svi ti konkursi praktički završeni.

Vjerujem da ćemo kroz deveti mjesec otvoriti te procese i dogovoriti da idu i zakonska rješenja koja već dugo stoje. Također, puno je i projekata koje zajedno želimo raditi i sve to danas treba definisati. Dogovorit ćemo što treba raditi Vlada, što radi Predstavnički dom do kraja godine, kako bi 2024. godina što se tiče federalne razine bila uspješna kada je u pitanju partnerstvo Trojke i HDZ-a - rekao je ranije danas Dragan Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.