REAKCIJE

Ambasada SAD o Krešiću: Njegovi pozivi na podjelu BiH su destruktivni, to ga čini nekvalifikovanim za bilo koju funkciju u javnom RTV servisu

Ne samo da su njegovi prijavljeni pozivi za vraćanje Herceg-Bosne opasni i antidejtonski, oni su i uvredljivi i regresivni

Marfi i Krešić. Fena - RTV HB

S. S.

31.8.2024

Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju i odbacuju nedavne komentare kandidata za Upravni odbor TV Federacije BiH, poručeno je iz Ambasade SAD vezano za nedavne izjave kandidata za člana UO FTV-a Zorana Krešića.

- Njegovi sramni pozivi na dalju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije Bosne i Hercegovine su destruktivni, neodgovorni i nedosljedni izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar evroatlantskih institucija.

Ne samo da su njegovi prijavljeni pozivi za vraćanje Herceg-Bosne opasni i antidejtonski, oni su uvredljivi i regresivni, već ga, po našem mišljenju, čine nekvalifikovanim za bilo koju funkciju u javnom RTV servisu. Politički lideri moraju prestati sklapati poslove koji potkopavaju funkcionalnost institucija i ignorišu interese svih konstitutivnih naroda zarad unapređenja vlastitih, uskih političkih interesa - naveli su iz Ambasade SAD.

Inače, posljednjih dana se podigla bura u javnosti zbog prijedloga da se Zoran Krešić imenuje kao član Upravnog odbora FTV-a. Nakon toga se u pojedinim medijima i pojavio snimak gdje Krešić navodno govori o tome da se zalaže za povratak na Herceg Bosnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.