DIPLOMATIJA

Bećirović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Malte za BiH

Bećirović je zahvalio Republici Malti zbog podrške Bosni i Hercegovini na njenom evropskom i evroatlantskom putu

Denis Bećirović i ambasador Malte. Fena

FENA

6.9.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Valletti, Lina Bianca.

Na ceremoniji predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu Lina Bianca konstatovano je da Bosna i Hercegovina i Republika Malta imaju dobre i prijateljske odnose.

Izražena je želja da dvije države u narednom periodu dodatno ojačaju i unaprijede sve oblike saradnje, a posebno ekonomsku, za šta postoje velike mogućnosti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za razvoj turizma i u tom kontekstu predložio da dvije države potpišu sporazum o saradnji u toj oblasti, ali i obrazovanju, te drugim oblastima.

Bećirović je zahvalio Republici Malti zbog podrške Bosni i Hercegovini na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Posebno je ukazao na podršku Republike Malte da Evropsko vijeće donese odluku o otpočinjanju pregovora Bosne i Hercegovine sa EU.

Predsjedavajući Predsjedništva Bećirović je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu Linu Biancu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.