SINDIKAT

Vatreš za "Avaz": Uk nas je pozvao u 10 sati, a onda nam je kazao da nas ne može primiti jer je na sastanku

Predsjednik Strukovnog sindikata Elvedin Vatreš kazao je za naš medij da su od samog početka u pregovorima s Vladom KS i druga dva sindikata

Elvedin Vatreš. E. Tihak / Avaz

13.9.2024

Predstavnici Strukovnog sindikata mediciskih sestara i tehničara KS zajedno sa s predstavnicima Sindikata radnika u zdravstvu KS se nalaze danima u šatorima ispred zgrade Vlade KS.

Predsjednik Strukovnog sindikata Elvedin Vatreš kazao je za naš medij da su od samog početka u pregovorima s Vladom KS i druga dva sindikata.

- Prije par smo dali obavijest da dajemo rok do 13. septembra da Vlada KS ponovo ispita svoju odluku oko satnice. Satnica koju je predložio naš Sindikat bila je 3,7, dalo bi se tu pregovarati i dalje, ali dobili smo jako mizernu ponudu od 3,25. Došao sam po dogovoru koji sam imao od premijera porukom da dođem u 10 sati. Dobio sam sada odgovor da me premijer ne može primiti jer je na sastanku. Ne znam s kime ima sastanak, ali poštujem rok od današnjeg dana. 

Kao reprezenti medicinskih sestara i tehničara moramo krenuti u proteste. Najvjerovatnije da ćemo ih organizirati u naredni četvrtak. Žao mi je, ali je situacija neizbježna. Želim reći građanstvu da se strpi, mi ćemo onaj sestrinski dio uvijek obnašati empatično koliko možemo, ali se moramo boriti za svoja prava koja su nam uskraćena. S današnjim neprimanjem Sindikata, a pozivom prava su nam mizerna, osjećamo se poniženo - istakao je Vatreš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.