SVEČANO POTPISIVANJE

Pravni fakultet Univerziteta u Bihaću i Kantonalno tužilaštvo USK potpisali memorandum o saradnji

Program stručnog osposobljavanja studenata Pravnog fakulteta

Sa današnjeg svečanog potpisivanja. Tužilaštvo USK

B. C.

jučer

U prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona danas je upriličeno svečano potpisivanje memoranduma o saradnji između Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Memorandum su potpisali glavna kantonalna tužiteljica Merima Mešanović ispred Kantonalnog tužilaštva i dekan Suad Hamzabegović ispred Pravnog fakulteta, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Potpisani memorandum ima za cilj uspostaviti saradnju ove dvije značajne institucije kroz studentsku praksu i program stručnog osposobljavanja studenata Pravnog fakulteta. Kantonalno tužilaštvo će staviti na raspolaganje prostor, vrijeme i profesionalne usluge službenih lica u svrhu ostvarenja ovih ciljeva. Memorandum je potpisan na period od dvije godine.

-Smatram da Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona kao pravosudna institucija ima društvenu odgovornost da učestvuje u obrazovnom procesu budućih generacija pravnika i danas potpisani memorandum odraz je ispunjavanja te odgovornosti – naglasila je glavna kantonalna tužiteljica Merima Mešanović.

-Želim izraziti naročito zadovoljstvo potpisanim memorandumom i uspostavljenom saradnjom. Znam koliko je našim studentima bitno sticanje ne samo empirijskih već i praktičnih znanja, te je time ovaj memorandum još značajniji – poručio je dekan Suad Hamzabegović.

Potpisnice su izrazile želju za nastavljanjem dobre saradnje i proširenjem iste na nove projekte u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.