OSVRT

Ima li pravde: Fikret Dedić, zbog dva metra drva osuđen na 6 mjeseci zatvora, Kasumović za bludničenje nad dječakom godinu

I prema odgovoru Općinskog suda Sarajevo na upit "Dnevnog avaza" kaznu je otplatio i ni dana nije proveo u zatvoru. Kupio je odmah slobodu za 36.500

Dedić i Kasumović: Jedan bio u zatvoru, drugi nije. Avaz / Facebook

prije 4 sata 47 minuta

Fikret Dedić iz Bužima, borac Armije RBiH, osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je posjekao tri metra drva u šumi.

Dok je Fikret bio u zatvoru, njegova supruga, stara majka i djeca su se snalazili i preživljavali od donacija dobrih ljudi. Reporteri "Avaza" su u junu 2020. godine Fikreta sreli u mjestu Ostrožac kako sa sinom prodaje gljive koje su ubrali u šumi.

Fikret Dedić sa sinom prodaje gljive da preživi. Avaz

Fikret je proveo 50 dana u zatvoru.

Dedić je pušten iz zatvora jer je kaznu otplatio uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac. Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM i on se našao na slobodi.

E sad, Moamer Kasumović, pedofil, je zbog bludničenja nad dječakom osuđen na godinu dana zatvora!

I prema odgovoru Općinskog suda Sarajevo na upit "Dnevnog avaza" kaznu je otplatio i ni dana nije proveo u zatvoru. Kupio je odmah slobodu za 36.500 KM.

Praveći paralelu sa ova dva događaja, jasno je da nema pravde na ovom svijetu. One univerzalne, i krađa drva je krivično djelo i bludničenje nad djetetom. Da je Fikret iz Bužima ukrao 4 metra drva, možda bi dobio godinu zatvora.


Pravnoj državi BiH je jednako ukrasti 4 metra balvana i napastvovat dijete. Tako ispada!

Pri tome, glumac je nekoliko godina skrivan, niko ama baš niko pojma nije imao šta je uradio. Ma nije tačno, znalo ih je najmanje 10, advokat, sudija, tužilac, zapisničar u sudnici, neko od njegovih kolega koji se sada prave ludi (koliko licemjerja!).

Predizborna kampanja je u toku, političari su okupirani sobom, o sebi se zabavili. Eto im prilike da pokažu da imaju sluha i da pod hitno nešto mijenjaju.

A svima u ovom društvu neka bude nauk, za početak, da nikada više nijednog pedofila ne skrivamo tamam nam iz kuće dolazio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.