PREDSJEDNIK NS TK

Jasmin Kadić: Smrti tuzlanskih pacijenata najmorbidniji su dokaz izdaje države i njenih građana

Pozivamo stoga po ko zna koji put na smjenu menadžmenta UKC-a Tuzla, ali znamo da to SDA i DF neće uraditi

Jasmin Kadić. Naša stranka

S. S.

prije 2 dana

Povodom mogućnosti da nabavka linearnog akceleratora za UKC Tuzla bude ponovo vraćena na početak, oglasio se Jasmin Kadić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzli.

- Gubimo i posljednju nadu da će nabavka biti uspješna jer niti jedna uložena žalba do sada nije odbačena kao neosnovana.

Tuzlanski pacijenti umirat će čekajući linearni akcelerator sve dok menadžment UKC-a Tuzla konačno ne sastavi tender koji će omogućiti favoriziranoj kompaniji da ga nabavi i zaradi milionski iznos. U odgovorima Ureda za žalbe na već tri propala tendera u godinu i po dana agonije koliko traju ovi postupci, precizno su opisane nezakonitosti nabavke i guranje određene opreme i njenog dobavljača.

Na osnovu informacija Uprave za indirektno oporezivanje o vrijednosti uvezenih linearnih akcelaratora i CT simulatora, jasno je da se radi o milionskim iznosima zarade na ovom poslu koji se direktno tiče života teško oboljelih onkoloških pacijenta.

Pozivamo stoga po ko zna koji put na smjenu menadžmenta UKC-a Tuzla, ali znamo da to SDA i DF neće uraditi. Njima nisu u interesu pacijenti već nacionalizmu bliski tajkuni. Optužbama da Trojka čini izdaju prema BiH žele prikriti vlastitu izdaju koja se ogleda i u ko zna koliko dosad umrlih pacijenata zbog nenabavljanja linearnog akceleratora. Smrti tuzlanskih pacijenata najmorbidniji su dokaz kako SDA i DF izdaju državu i njene građane - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.