GODIŠNJICE

Drugog oktobra 1995. odštampan je prvi broj "Dnevnog avaza": 29 godina na braniku istine i pravde

Niko nas nije mogao, niti će moći, skrenuti s puta koji smo izabrali - za bolju, ljepšu i sigurniju državu za sve njene građane

Avaz

Redakcija "Dnevnog avaza"

jučer

Nakon što je prije 33 godine Fahrudin Radončić pokrenuo izdavačku kuću „Avaz“, već nakon četiri godine, odnosno prije tačno 29 godina, 2. oktobra 1995., u opkoljenom Sarajevu izašao je prvi broj dnevnog lista „Dnevni avaz“.

Prije njega dvije godine izlazio je sedmičnik „Bošnjački Avaz“ koji se prodavao na slobodnoj teritoriji i u dijaspori. „Dnevni avaz“ se istovremeno štampao u Sarajevu i Frankfurtu, u Njemačkoj, s ciljem širenja istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Lider razvoja

Od prvog dana „Dnevni avaz“ je superiorno najtiražniji printani medij u Bosni i Hercegovini, uz najčitaniji portal „Avaz.ba“.

„Dnevni avaz“ je lider razvoja ne samo u medijskom planu nego i u građevinskom. Osim toga, „Dnevni avaz“ je promijenio medijsku i građevinsku mapu Bosne i Hercegovine.

Primjerci prvog „Avaza“ izašli su iz štamparije koja je bila u podrumu zgrade i višestruko je granatirana tokom opsade.

U najtežim danima za našu zemlju, kasnije prateći sve promjene, transformacije i razvoj slobodne i suverene Bosne i Hercegovine, u proteklih 29 godina naši novinari su stvarali i pisali i pri tome uvijek bili na strani temeljnih vrijednosti i principa, na strani demokratije, pravde i poštivanja ljudskih prava, s bosanskohercegovačkim čovjekom u fokusu. Bili smo uz one kojima je teško, koji su ostavljeni, kojima je trebala podrška.

Uprkos brojnim pritiscima u proteklim godinama, bili smo i ostali svjetionik istine i niko nas nije mogao, niti će moći, skrenuti s puta koji smo izabrali - za bolju, ljepšu i sigurniju državu za sve njene građane.

Naši čitaoci to su prepoznali, zbog čega smo u samom vrhu liste najčitanijih medija, ne samo u BiH već i u regionu. Svakog jutra širom BiH na kioske stiže “Dnevni avaz”. Za to se, iz dana u dan, pobrinu novinari, urednici, operateri, dizajneri, naši uporni i strpljivi vozači, distributeri i kolporteri, da građanima predaju u ruke svježe, tačne, zanimljive i važne informacije iz zemlje i svijeta.

Avaz

Najtiražniji medij

„Dnevni avaz“ je danas primjer ekonomski samoodrživih medijskih sistema. Radujemo se činjenici da se trend printanog novinarstva globalno vraća i da ćemo nastaviti s ozbiljnim novinarstvom. Paralelno s tim, portal „Avaza“ raste upravo zahvaljujući ovim činjenicama i objektivnim informacijama. „Dnevni avaz“ je kao najtiražniji i najutjecajniji medij u BiH korektiv društveno-političke scene.

Zahvaljujemo našim čitaocima i partnerima zato što su s nama na putu zajedničkog uspjeha. Nastavit ćemo, kako čitaocima tako i partnerima, pružati ono što je najvažnije, a to je objektivno izvještavanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.