U PS VIJEĆA EVROPE

Ćudić podijelila dobre vijesti: Amandmani na Rezoluciju BiH dobili jednoglasnu podršku

Podsjećam da zahtijevamo zabranu veličanja ratnih zločinaca, odnosno počinioca genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti

Sabina Ćudić. Screenshot

E. Ć.

prije 8 sati 13 minuta

Sabina Ćudić, članica delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), oglasila se na društvenim mrežama i podijelila dobre vijesti.

- Prije nekoliko minuta upravo su moji amandmani na Rezoluciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope dobili jednoglasnu podršku nadležnog Komiteta.

Podsjećam da zahtijevamo zabranu veličanja ratnih zločinaca, odnosno počinioca genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti u školskim kurikulima u Bosni i Hercegovini. 

Ponosna sam na jednoglasnu podršku nakon mog izlaganja koje su mi dale kolege. Preostaje nam glasanje o Rezoluciji u BiH danas u 18:00 sati.

Znat ćemo do 19:00 sati kako je to prošlo i jesu li moji amandmani dobili podršku - navela je Ćudić.

Podsjetimo, Parlamentarna skupština Vijeća Evrope će usvajanjem Rezolucije o BiH jasno podržati i Rezoluciju o Srebrenici koju je usvojila Generalna skupština UN-a. 

Tako će poslije Njujorka i u Strazbura biti prepoznat i podržan dokument historijske važnosti kojim se pozivaju države da očuvaju utvrđene činjenice o genocidu u Srebrenici kroz obrazovne i druge programe u znak sjećanja, sprječavanja negiranja, te ponavljanja genocida u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.