VLADA KS

Opća bolnica i Klinički centar prihvatit će pacijente s poplavljenih područja

Sve ustanove socijalne zaštite KS staviće na raspolaganje svoje kapacitete ukoliko bude potreban smještaj za djecu i starije osobe

Vlada KS: Uput će se pomoć najteže pogođenim područjima. Facebook

Anadolija

prije 2 sata 28 minuta

Vlada Kantona Sarajevo će povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile dijelove Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i Srednjobosanskog kantona (SBK), održati danas hitnu vanrednu sjednicu, javlja Anadolu.

Paketi pomoći

Iz Vlade KS su saopštili da će uputiti pomoć najteže pogođenim područjima te da Direkcija robnih rezervi KS priprema pakete najnužnije pomoći ugroženom stanovništvu.

Premijer KS Nihad Uk je istakao da će, nakon razgovora sa premijerkom HNK Marijom Buhač, svi pacijenti direktno s ovog područja biti prihvaćeni u Opću bolnicu i Klinički centar Sarajevo.

Sve ustanove socijalne zaštite KS staviće na raspolaganje svoje kapacitete ukoliko bude potreban smještaj za djecu i starije osobe s poplavom ugroženih područja.

Prema izvještajima kantonalnih institucija, stanje u Kantonu Sarajevo je pod kontrolom.

Preusmjeravanje saobraćaja

Povodom teške situacije u dijelovima Hercegovačko-neretvanskog kantona i saradnje kantonalnih ministarstava i uprava policije izjavu je dao i ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

- Uprave policije, policijski komesari Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona u stalnom su kontaktu povodom teške situacije izazvane obilnim padavinama u posljednja 24 sata koje su dovele do poplava, a nažalost i ljudskih žrtava. U dogovoru sa Upravom policije MUP-a HNK-a, Uprava policije MUP-a KS vrši obustavu i preusmjeravanje saobraćaja iz pravca Kantona Sarajevo u pravcu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Također, ponuđena je pomoć Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isti će biti angažovani u skladu sa potrebama Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona - kazao je Katica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.