NAKON POPLAVA U BIH

Adil Šuta za "Avaz": Svi koji su izbjegli iz kuća su smješteni, niko nije bez krova nad glavom

Uspostavljena je putna komunikacija za službena vozila pomoći i prevoz hrane, naveo je

Šuta: Uspostavljanje putne infrastrukture. E. Tihak / Avaz

jučer

Ministar finansija u Vladi HNK i šef kriznog štaba Adil Šuta za portal "Avaza" je rekao da je putna komunikacija iz Mostara prema Jablanici uspostavljena za službena vozila.

- Što se tiče stanja u našem kantonu - Konjic, Jablanica i Drežnica su pogođene ovim elementarnim nepogodama. U Jablanici su uspostavljene putne komunikacije iz Mostara prema Jablanici,  do restorana Kovačević prema Glogošnici. Uspostavljena je za službena vozila pomoći, prevoz hrane i tako dalje. Tako isto i u Konjicu. Traga se još za nastradalim. Zvanične brojke nemamo niti iznosimo pretpostavke jer se traga za njima. Svi koji su izbjegli iz svojih kuća ili evakuirani su smješteni, tako da s te strane nema problema jer niko nije bez krova nad glavom - kazao je Šuta, pa objasnio koji su sljedeći koraci: 

- Sada se radi na uspostavljanju putne infrastrukture, a Federalna uprava civilne zaštite radi na pronalasku ostalih osoba koje su prijavljenje kao nestale. Sljedeći korak ekipa za spašavanje je raščišćavanje terena i pronalazak nestalih, korištenje velike mašinerije - kazao je Adil Šuta za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.