OSMAN ĆATIĆ ZA „AVAZ“

U Buturović Polju u toku potraga za četvero nestalih, dolina Neretvice odsječena

U posjeti poplavljenim područjima danas su reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, a očekuje se i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Krišto

Ćatić: U posjeti i reisu-l-ulema IZ. Avaz

Alen Bajramovic

prije 7 sati 3 minute

Na području Buturović Polja još uvijek se traga za četiri osobe koje su nestale tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile i Općinu Konjic. 

Prema riječima načelnika Osmana Ćatića, jedna žrtva poplava pronađena je u jednoj od urušenih kuća.

- Odsječena je jedna trećina općine, dolina Neretvice, tu su sela kojima nemamo pristup. Problem je u infrastrukturi, jer korito je bilo široko 20-30, a sada je to 300 metara. Kad očistimo put, dođemo do mosta koji se urušio. U ovom trenutku nam je najvažnije da imamo što više mašina kako bismo što prije došli do odsječenih sela, mada već službe rade na dostavljanju lijekova i vode. Od jutros su i ekipe Telekoma na terenu vezano za mobilne stanice, tako da bi tokom dana trebalo da proradi i mobilna telefonija – kazao je Ćatić za „Avaz“.

U posjeti poplavljenim područjima danas su reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, a očekuje se i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

- Javile su nam se sve ambasade, predstavnici vlada, načelnici i gradonačelnici, naši privrednici ... Bosanci i Hercegovci, kada ih nesreća zadesi, pokažu kakvi zaista i jesu – ističe Ćatić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.