PODACI CIK-A

Prebrojana sva redovna biračka mjesta u Bugojnu: Kandidat trojke Edin osvojio 54 glasa više od Idrizovića (SDA)

Mašić je na ovim izborima osvoji 44,88 posto podrške, odnosno 6.137 glasova

Edin Mašić. Facebook

N. H.

prije 4 dana

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je prebrojala glasove sa svih biračkih mjesta u Bugojnu, nakon koje kandidat trojke Edin Mašić ima prednost, ali utrka još uvijek nije gotova.

Mašić je na ovim izborima osvojio 44,88 posto podrške, odnosno 6.137 glasova, dok je drugo mjesto zauzeo Mirza Idrizović (SDA) sa 44,49 posto podrške, odnosno 6.083 glasa.

akon izbrojanih glasova sa svih biračkih mjesta, Mašić vodi za 54 glasa. Međutim, preostalo je još da se izbroje glasovi poštom, mobilnih timova i ostalih, nakon kojih će se tek moći proglasiti pobjeda jednog ili drugog kandidata. 

Treće mjesto pripalo je Luciji Pavlović (HDZ) s 5,92 posto, a Davoru Ivošu kao nezaivsnom kandidatu je pripalo 3,34 posto glasova. 

Podsjećamo, sinoć su u štabovima OO SDP i OO SDA obje stranke proslavile pobjedu. Ipak, na kraju je slavio trojkin kandidat Edin Mašić.

Centralna izborna komisija će tokom dana, tačnije u 15 sati, još jednom ažurirati rezultate glasanja. Nakon toga, u narednih pet dana objavljivat će se svakih 24 sata, a potom svakih 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.