DOŽIVIO DEBAKL

Kako je propao vječiti vijećnik Vedran Dodik

Ovaj put je okušao sreću kao član stranke Rame Isaka Snaga naroda, no nije se proslavio

Vedran Dodik: Neće u OV. Avaz

prije 5 sati 2 minute

Vječiti političar u sarajevskoj općini Stari Grad Vedran Dodik konačno je završio svoju karijeru. 

 Za njega se prvi put čulo 2004. godine, kada je prošao u Općinsko vijeće Starog Grada kao kandidat SDU, zajedno sa svojom, sada već pokojnom, majkom Aišom Mehičević-Dodik.

Zajedno sa svojom majkom je i 2008. godine prošao u Općinsko vijeće, a tada ispred Političkog pokreta mladih-Stranka mladih Stari Grad. No, ono što je interesantno je da je tada izašao na izbore pod drugim imenom - Jasmin Vedran Mehičević. 

Mijenjao stranke

2012. godine je bio na Nezavisnoj listi - Za moj grad, ponovo sa svojom majkom, no ona je dobila šest glasova više od njega, a stranka je dobila jedan mandat.

Četiri godine kasnije on je bio nosilac liste i imao najviše glasova, ali ovaj put uime Saveza za Stari Grad. Uspio je da uveže i drugi ciklus u Savezu za Stari Grad 2020. godine, no tada je već bio drugi po broju glasova.

Ono što je bila odlika njegovog djelovanja jeste da se lako prilagođavao vlasti, pa je dobivao i mjesto u Gradskom vijeću, s obzirom na to da u Starom Gradu nije bilo mnogo onih koji se izjašnjavaju kao Hrvati.

Prestigao ga Čengić

Ovaj put je prešao u Snagu naroda, stranku Rame Isaka, te je predstavljen kao veliko pojačanje. Bio je nosilac liste, no Alen Čengić, koji se nalazio tek na šestoj poziciji na listi, uvjerljivo ga je prestigao po broju glasova.

Treba naglasiti da je riječ o nepotpunim podacima, no Alen Čengić je dobio 253 glasa, a Vedran Dodik svega 120 i čini se da je to nedostižno. S obzirom na to da je Snaga naroda u Starom Gradu dobila svega jedan mandat, čini se da je politička karijera Dodika završena. Inače, prije osam godina Dodik je imao 570 glasova.

Rezultati u Starom Gradu. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.