NEZAVISNO POSLOVANJE

Kompanija "Pepco": Stanje "Steinhoff International Holdingsa" neće utjecati na naše poslovanje

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspjeh, navode u saopćenju

Kompanija Pepco: Uspješno poslovanje. Facebook

H. J. I.

1.8.2023

Dana 26. jula 2023. godine smo obaviješteni o finansijskim poteškoćama "Steinhoff International Holdingsa", kako bismo spriječili dalje špekulacije, obavještavamo Vas da stanje "Steinhoff International Holdingsa" neće utjecati na poslovanje "Pepco N.V.“. Grupa" (PEPCO), navode iz kompanije. 

- Kompanija PEPCO posluje već nekoliko godina kao nezavisna, uspješna kompanija s vlastitim finansiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdings-a.

U julu 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za devet mjeseci porasli su za 19,3 posto uz konstantan rast, dostigavši 4,2 milijarde eura.

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. U junu 2023. godine grupa je uspješno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 miliona eura, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude. Nakon uspješnog izdanja obveznica, PEPCO je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije - Fitch, S&P i Moody's, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta - kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude, u segmentu vrijednosti - navode iz kompanije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.