CRNA HRONIKA

Novi detalji jučerašnje drame u Hadžićima: Kako su se tri dječaka zbog radoznalosti našla u minskom polju

Piše: Avaz.ba

6.11.2017

Nakon drame koja se jučer odvijala na području općine Hadžići, iznad sela Kasatići, kada su tri dječaka u dobi između 11 i 13 godina, zbog igre i dječije radoznalosti, ušli u obilježeno minsko polje, Avaz.ba donosi detalje šta se dogođalo od trenutka prijave ovog događaja do evakuacije djece.

Vedran Mulabdić, ministar MUP-a KS, nakon dojave Dežurnom operativnom MUP-a KS, o ovom događaju, također se uputio na lice mjesta, gdje je bio do evakuacije djece. 

- Malodobno dijete je jučer oko 13.15 sati nazvalo Operativni centar MUP-a KS i kazao da se u društvu s dva druga nalazi u šumi i da su se izgubili. Dječak je rekao da se oko njih nalaze obilježja minskog polja. Odmah nakon dojave, na lice mjesta upućene su patrole Policijske uprave Hadžići, a i ja sam krenuo na lice mjesta - kazao je Mulabdić.

Prema njegovim riječima, izlaskom na lice mjesta policija je uvidjela da je veći dio područja  obilježen kao minsko polje te su obavijestili pripadnike Federalne uprave civilne zaštite i Gorsku službu spašavanja. 

- Koordiniranom akcijom dječaci su u roku sat locirani i bez ikakvih posljedica evakuirani. Apelirao bih na sve građane ukoliko se nađu u sličnoj situaciji, da se ne miču s mjesta gdje su se našli i da nas kao ovi dječaci kontaktiraju, kako ne bi bilo većih posljedica. Djeca su slušala uputstva i sve je završeno na najbolji način, bez povrijeđenih - kazao je na kraju Mulabdić.

Mulabdić: Brza reakcija. Mulabdić: Brza reakcija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.