BANJA LUKA

Pijan napao osiguranje Palate RS

Fena

3.5.2018

Policijski službenici Uprave za osiguravanje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske protekle noći uhapsili su osobu inicijala D. P. (1977.) iz Banje Luke, zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjem ili sprečavanjem organa u vršenju javnih ovlaštenja ili nepostupanju na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju službenog lica.

D. P. i još jedna osoba su u vidno alkoholiziranom stanju odbili postupiti po naređenju osiguranja Palate RS, ispred koje su se kretali oko 1.30 sati, te vikom i galamom narušavali javni red i mir.

- Policijski službenici su izdali naređenje da prestanu s vikom i galamom, te da daju na uvid lične dokumente, ali su se oni oglušili o naredbu i nastavili s narušavanjem javnog reda i mira, a zatim su počeli vrijeđati policajce – saopćeno je iz MUPRS.

D. P. je potom krenuo prema policijskim službenicima, koji su ga uhapsili, kako se dodaje, upotrebom fizičke snage i sredstava za vezivanje, dok se druga osoba udaljila s mjesta događaja.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod D. P. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu količine 1,95 g/kg.

O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog Suda Banja Luka.

Rad na utvrđivanju identiteta druge osobe je u toku, a nakon kompletiranja predmeta protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje te ometanje službenih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.