BANJA LUKA

Pijana divljala za volanom pa glavom udarila policajku

PU Banja Luka: Djevojka će biti prijavljena Tužilaštvu

Piše: O. Ma.

31.7.2018

Aleksandra K. (23) iz Banje Luke privedena je u nedjelju navečer kada je policija zbog nasilničke vožnje zaustavila njen Polo i alkotestom joj izmjerila 2,95 promila u krvi.

Pijana djevojka je potom sprovedena u Policijsku stanicu Potkozarje na otrežnjenje, ali je tom prilikom glavom udarila policajku pa će, osim prekršajnog naloga, dobiti i krivičnu prijavu zbog napada na službenu osobu.

Nezvanično saznajemo da je djevojka prethodno divljala automobilom po cestama u Potkozarju, zbog čega su se građani više puta žalili policiji. Nakon što su uočili vozilo, policajaci su ga zaustavili i iznenadili se kada su za volanom zatekli djevojku.

Šok je bio još veći nakon što je u njenoj krvi izmjereno 2,95 promila alkohola, zbog čega je morala na triježnjenje. Iznenađenjima, međutim, nije bio kraj jer je po dolasku u PS Potkozarje pijana djevojka glavom u glavu udarila policajku koja ju je sprovodila.

- Tokom sprovođena djevojka je napala policajku i nanijela joj povrede glave pa će protiv nje biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinila krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Nakon što se otrijeznila, djevojka je puštena na slobodu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.