BANJA LUKA

Putin pretučen zbog turističkog aranžmana

Stankovićev Audi A8 na mjestu obračuna

O. MATAVULJ

14.8.2018

Banjalučka policija identificirala je i ispitala napadače koji su u nedjelju pretukli vlasnika turističke agencije Mirka Stankovića zvanog Putin (37) i utvrdila da se radi o rođacima Radomiru Graovcu (29) i Dejanu Mijatoviću (21) iz Banje Luke.

 Ispitani i pušteni

Kako saznajemo u PU Banja Luka, obojica su otkrivena zahvaljujući broju registarskih oznaka s automobila Alfa Romeo GT kojim su prije napada presreli Stankovića. Nakon ispitivanja u policiji obojica su puštena na slobodu i protiv njih će, najvjerovatnije, biti pokrenut krivični postupak zbog nanošenja tjelesnih povreda.

- Brzim i efikasnim radom policijski službenici su na osnovu prikupljenih informacija identifikovali sve učesnike sukoba. Oni su ispitani i istraga se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se sukob dogodio - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Izvor blizak istrazi kaže da je motiv napada na Stankovića bio neriješeni poslovni aranžman između njega i sestre jednog od napadača. Djevojka je u ranijem periodu preko Stankovića išla na turističko putovanje u Grčku, za koje je, navodno, tražila povrat novca, ali ga nije dobila.

Povreda glave

Napad se dogodio u nedjelju sat poslije ponoći u ulici Majke Jugovića u Banjoj Luci. Stanković je u blizini kružnog toka, nasred ulice, zaustavio svoj automobil Audi A8, izašao iz njega i krenuo prema obližnjoj prodavnici. U tom trenutku kraj njega se zaustavio Alfa Romeo GT, iz kojeg su izašli Graovac i Mijatović.

Odmah su napali Stankovića i zadali mu više udaraca, pa je okrvavljene glave odvezen u bolnicu, iz koje je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje. Mirko Stanković nije želio da komentira napad, navodeći da će istražnim organima prepustiti da rade svoj posao

Ključem ga ubo u jagodicu

Pretučeni Mirko Stanković nije "ostao dužan" napadačima pa je, kako saznajemo, tokom obračuna jednog od njih ključem od automobila ubo u lice, odnosno jagodičnu kost. Udarac je bio toliko jak da je polomio ključ pa je i napadaču naknadno ukazana ljekarska pomoć.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.