BANJA LUKA

Istraga o ubistvu Damira Ostojića Šijana u finišu

Svjedoci dovedeni da utvrde je li Srećko Trifković, Stefan Samardžija, Miloš Obradov ili Nedeljko Lizdek direktni izvršilac likvidacije

Privođenje osumnjičenih na prepoznavanje. O. Matavulj

Piše: O. MATAVULJ

29.6.2019

Srećko Trifković, Stefan Samardžija, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek sa Pala dovedeni su jučer u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske na prepoznavanje u istrazi o ubistvu Damira Ostojića Šijana (43) i ranjavanju njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić (40).

Bez detalja

Oni su izvedeni pred svjedoke Tužilaštva, među kojima je bila i Jošić, a koji su pokušali da prepoznaju je li neko od njih bio direktni izvršilac zločina.

Kakav je bio ishod prepoznavanja, u Tužilaštvu nisu željeli da otkriju. Radi zaštite istrage, ni Jošić te detalje nije mogla komentirati.

- Bila sam na prepoznavanju i zadovoljna sam onim što je policija RS do sada postigla u istrazi. Nisam očekivala da će u takvoj brzini riješiti svirepo i mučko ubistvo mog supruga. Nadam se da će tako i nastaviti i da će sve završiti u što kraćem roku te da će se zločinci najstrožije kazniti, bez pomilovanja - rekla je Jošić.

Jošić: Istraga napreduje dobro. O. Matavulj


Klasična sačekuša

Ona smatra da je istraga napredovala i kad je u pitanju otkrivanje nalogodavca i motiva zločina, ali detalje nije mogla da iznosi. Jošić je u napadu ranjena s više hitaca iz automatske puške i kaže da još nije u potpunosti zaliječena.

- Moje zdravstveno stanje je mnogo bolje u odnosu na ono kakvo je bilo. No, klinički, još nisam izliječena u potpunosti - rekla je Jošić.

Zločin se dogodio 5. septemba prošle godine u Banjoj Luci. Šijan i Jošić vraćali su se kritično noći terencem Range Rover kući iz grada, a ubica ih je čekao u zasjedi. Kad je Šijan usporio da skrene prema kući, ubica je prema njima sasuo rafal iz automatske puške. Ispalio je najmanje 15 metaka.

Doveden i Nedeljko Lizdek. O. Matavulj

Svi osumnjičeni važe za članove automafije sa Pala i u početnoj fazi istrage dovedeni su u vezu s krađom automobila Škoda Octavia, koji je korišten u Šijanovom ubistvu, a potom zapaljen u Piskavici kod Banje Luke. Osim njih, za učešće u zločinu osumnjičen je i Srećko Trifković.

Pola godine u pritvoru

Stefan Samardžija, Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedeljko Lizdek dovode se u vezu i s učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Svi se u pritvoru nalaze već pola godine, ali za sada nema čvrstih dokaza da su oni počinili to krivično djelo.

Tužilaštvo blokirali specijalci. O. Matavulj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.