SARAJEVO

Izvještaj policije: Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno da je smrtno stradala jedna osoba

Uviđaj obavio tužilac Kantonalnog tužilaštva

S lica mjesta. Avaz

Avaz.ba

26.8.2019

Nakon monstruoznog ubistva koje se sinoć dogodilo u u Saraj-Polju, u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP KS) navedeno je da je Četvrta policijska uprava u 19:25 sati obaviještena da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između nekoliko osoba.

- Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je od zadobivenih povreda smrtno stradala osoba R. O., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatirana od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Također, u navedenoj tuči jedna maloljetna osoba, rođena 2001. godine, zadobila je povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCUS-u - piše u izvještaju.


U izvještaju stoji da su zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe, rođene 2002. i 2003. godine, lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Uviđaj je obavio tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.