TUŽILAŠTVO BRČKO DISTRIKTA

Prijeteći nožem, radnici trgovine oteo 400 KM

Potvrđena optužnica protiv 23-godišnjeg Saše Gmitrovića

Trgovina “Sunce” u Brčkom. Agencije

B. C.

5.12.2019

Osnovni sud potvrdio je optužnicu Tužilaštva Brčko distrikta kojom se Saša Gmitrović (23) iz Travnika tereti da je početkom maja u Brčkom, uz prijetnje nožem, počinio razbojništvo u marketu trgovinskog lanca “Željo”.

Gmitrović je optužen da je 3. maja, u ulici Marina Držića, radi stjecanja imovinske koristi počinio razbojništvo nad radnicom trgovine „Sunce“, u sastavu marketa „Željo“, u brčanskom naselju Eš.

- Njemu se stavlja na teret da je oko 21 sat ušao unutra s maskom na licu i, prijeteći joj nožem, od radnice Ž. A. zahtijevao da mu preda novac. Usljed prijetnje i bojazni za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 konvertibilnih maraka, nakon čega se Gmitrović udaljio s lica mjesta - navodi se u optužnici.   

Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za krivično djelo razbojništva, za šta je propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

 Nedavno je po optužnici ovog tužilaštva Samir Nezirović (21) iz Brčkog pravosnažno osuđen za razbojništvo počinjeno na sličan način u kladionici „Bet Live“ u centru Brčkog. On je kažnjen godinom zatvora što je 22. juna, sat prije ponoći, iz kladionice oduzeo 340 KM, nakon što je nožem prijetio radnici.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.