SCARFACE

Beriz Kabilović i njegova grupa terete se za jedno ubistvo i dva pokušaja likvidacije

Uhapšeni su i Amer Hajdarević, Selver Salimović zvani Švrćo, Amir Lisičić, Adnan Požegić Mujo Mandžić, Ammar Adrović i Elvis Hamzić

Kabilović: Priveden u akciji. Arhiv

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

18.12.2019

Beriz Kabilović, nezvanični vladar tuzlanskog podzemlja, nakon što je sinoć uhapšen, zadržan je u policiji 24 sata, a kako otkriva naš izvor, blizak istrazi, on i članovi njegove grupe terete se da su, između ostalog, počinili jedno ubistvo te dva pokušaja ubistva, koji su do sada vođeni kao nerasvijetljeni . 

Uz Kabilovića, koji je priveden u akciji kodnog naziva "Scarface", uhapšeni su i Amer Hajdarević, Selver Salimović zvani Švrćo, Amir Lisičić, Adnan Požegić, Mujo Mandžić, Ammar Adrović i Elvis Hamzić, svi odranije dobro poznati policiji. 

Ova ekipa privođena je i tokom otvorenja Kabilovićevog noćnog kluba u hotelu "Tuzla", kad su jake policijske snage opkolile objekt te prekinule zabavu na kojoj je pjevala srbijanska pjevačica Rada Manojlović.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, privedeni se terete za najmanje 10 krivičnih djela, među kojima su ucjene i trgovina narkoticima.

Uskoro više informacija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.