TUGA KOD SREBRENICE

Izgorjela kuća peteročlane porodice Avde Ljeskovice

Avdina supruga Sevledina (31), kaže da su na sreću, spasili svoje i živote djece, a ostalo ništa nisu mogli spasiti

Piše: S. Sm. / Avaz.ba

1.7.2020

Ostali bez krova nad glavom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Elekroinstalacija uzrok je požara, koji je zahvatio kuću Avde Ljeskovica (40), oca troje maloljetne djece iz Skelane kod Srebrenice. Potpuno je izgorjelo potkrovlje i dio prvog sprata s kupatilom. Šteta bi bila daleko veća da nisu blagovremeno intervenisali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Srebrenice. 

Avdina supruga Sevledina (31), kaže da su na sreću, spasili svoje i živote djece, a ostalo ništa nisu mogli spasiti. Izgorjelo je sve što smo godinama sticali od zarade Avdinih dnevnica te da su se privremeno smjestili u kući Avdinog brata Ahme Ljeskovica.

- U potkrovlju smo imali kompletan namještaj, dječiju garderobu, velike zalihe hrane, a sada nemamo ništa. U prizemlju je ostao samo dnevni boravak, koji se za nekoliko dana može osposobiti, kako bi se vratili u svoju kući, dok je kupatilo s opremom potpuno uništeno - jada se Sevledina.

Kaže da je suprug Avdo otišao u općinu da traži pomoć, makar za krov kuće i iskupi prijatelje da mu pomognu očistiti zagrište. Iako mladi Sevledina i Avdo su narušenog zdravlja, a imaju bolesno i jedno dijete te ne znaju kako će obnoviti kuću i nabaviti najosnovnije stvari.

Stoga, ova porodica moli sve dobre ljude da im pomognu koliko mogu, jer im je neophodan krov nad glavom, odjeća i hrana za djecu.

Saznajemo da u Općini Srebrenica iznalaze mogućnost da se porodici Ljeskovica bar obnovi krov kuće i obezbijedi hrane i drugih potrepština za djecu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.