OTKIO IH SKY

Detalji akcije "Fugitiv": Policija traga za Ercegom za kojim je raspisana i Interpolova potjernica

Supruga Željka se već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne

A. Č.

21.12.2022

Petorica uhapšenih danas će biti saslušana. MUP RS

Petorica uhapšenih u akciji kodnog naziva "Fugitive" danas će biti saslušana u Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci.

Akcijom „Fugitiv“ obuhvaćen je i bračni par Erceg koji su godinama poznati policiji po teškim krivičnim djelima u vezi sa drogom.

Hapšenje i ovaj put je izbjegao Davor Erceg, a za kojim je već raspisana međunarodna Interpolova potjernica, dok se njegova supruga Željka već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, poše Srpskainfo.

Nisu se javljali na poziv suda

Supružnici Erceg uhapšeni su početkom februara 2019. u akciji „Vitorog“, kada je zaplijenjeno oko 54 kilograma marihuane, 35 grama kokaina, te automatsko oružje i okviri s municijom.

Nakon toga, Davor Erceg je priznao krivicu i sa tužilaštvom sklopio sporazum, te je osuđen u Okružnom sudu Banja Luka na četiri i po godine zatvora, dok je Željka Erceg osuđena na dvije godine.

Izvor blizak istrazi rekao je da se nisu javljali na poziv suda da idu na izdržavanje zatvorske kazne, te su zbog toga raspisane potjernice.

Ovom akcijom, obuhvaćen je i Dragan Gajić, koji se nalazi u pritvoru, pošto je uhapšen u akciji „Storidž 2“.

Marihuana i kokain

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je akciju pokrenula Policijska uprava Bosanska Gradiška, nakon što su operativnim radom došli do informacije da se ova kriminalna grupa bavi prodajom narkotika.

– Prema prikupljenim informacijama, oni su drogu prodavali duži vremenski period. Prikupljeni su podaci da su se prodajom marihuane i kokaina počeli baviti krajem 2020. godine i to su radili sve do hapšenja – ističe sagovornik.

Prema njegovim riječima, dokazi protiv njih su prikupljeni i zahvaljujući aplikaciji Sky, koju su osumnjičeni koristili.

Banjalučko tužilaštvo danas je saopštilo da im je dostavljen izvještaj protiv Saše (47) i Srđana (22) Rađević iz Bosanske Gradiške, Vlatka Blaževića (47) iz Travnika, Dragana Popovca (52) i Stefana Trninića (29) iz Bosanske Gradiške.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.