AKCIJA

Uhapšen ujak ubice iz Mladenovca: Policija mu našla nelegalno oružje

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu

Masovni ubica Uroš Blažić. Telegraf.rs

E. T. / Nova

25.5.2023

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, jučer je uhapšen G. G. (49) iz Kragujevca, ujak monstruma Uroša Blažića, koji je pobio osmero ljudi. 

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša B. i njegovog oca R.B. s ciljem utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret - saopćeno je iz MUP-a Srbije. 

- Osumnjičenom se stavlja na teret krivično djelo "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" iz čl. 348 st. 3 u vezi sa st. 2 i 1 KZ i uz krivičnu prijavu bit će doveden na saslušanje u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Smederevu - saopćeno je iz Tužilaštva.

Podsjetimo, riječ je o ujaku Uroša Blažića koji je izvršio masakr u selima kod Mladenovca, kada je hicima iz automatske puške usmrtio osam, a ranio 14 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.