UBIO OSAM LJUDI

Produžen pritvoru masovnom ubici iz Mladenovca

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu

Uroš Blažić. MUP Srbije

S. S.

2.6.2023

Produžen je pritvor za još 30 dana Urošu Blažiću iz sela Dubona kod Mladenovca, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnja se da je on izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica. Uroš je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povrijedio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.