SAOPĆENJE

Policija pronašla vozača BMW-a koji se bahatio ulicama Mostara

Radi se o M.Š. (30) koji je u potpunosti priznao prekršaje

Avaz (Fotografija ne opisuje navedeni događaj)

Meliha Smajkic

10.7.2024

Policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su identificirali vozača koji se na društvenim mrežama pohvalio snimkom objavljenim i na pojedinim portalima o tome kako 3. jula kroz Dubrovačku ulicu u Mostaru juri svojim BMW-om i prolazi kroz dva crvena svjetla na semaforu.

Kako su naveli u saopćenju, operativnim radom i pregledom snimaka s videonadzora, kao i drugih poduzetih radnji ustanovili su kako okrivljeni 3. jula u 4:16 sati, upravljajući vozilom marke BMW, vozeći Dubrovačkom ulicom u smjeru istok-zapad te pri dolasku na raskrsnicu ulica Omladinska i Vukovarska napravio dva puta prometne prekršaje, uprkos znakovima koji pokazuju zabranu prolaska.

- Istom ulicom vozač je nastavio kretanje velikom brzinom u zapadnom smjeru, a pri tome je koristio mobitel, kako bi svoje opasne radnje zabilježio. Objava navedenih snimaka na društvenim mrežama je uznemirila javnost, a hitnim djelovanjem policijskih službenika PU Mostar identificirano je vozilo i osoba koja je istim upravljala - naveli su iz MUP-a HNK.

Kako su objavili, radi se o M.Š. (30) iz Mostara koji je nakon prezentiranih dokaza u potpunosti priznao prekršaj kojim se tereti.

- Zbog više počinjenih prekršaja protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Mostaru. Inače, novčane kazne za prometni prekršaj prolaska kroz crveno svjetlo se kreću u raspnu od 100 do 300 KM. Prekršitelj dobiva dva kaznena boda i zabranu upravljanja motornim vozilom u periodu od jednog do četiri mjeseca. Za korištenja mobitela u vožnji propisana je novčana kazna od 100 KM, a prekršitelj dobiva jedan kazneni bod - naveli su iz MUP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.