“AVAZ” NA LICU MJESTA

Elvis Ćustendil se izjašnjava o krivici za ubistvo Amre Kahrimanović

Kahrimanović usmrtio s više hitaca iz službenog pištolja MUP-a TK

Dovođenje Ćustendila u Sud. Avaz

B. C.

12.7.2024

U Kantonalnom sudu Tuzla za danas je zakazano ročište na kojem će se policajac Elvis Ćustendil izjašnjavati o krivici za ubistvo Amre Kahrimanović u Tuzli.

Policijski službenik Elvis Ćustendil 7. februara ove godine s više hitaca iz službenog pištolja usmrtio je Amru Kahrimanović u tržnom centru na Brčanskoj malti u Tuzli.

Tužilaštvo Tuzlanskog protiv njega je podiglo optužnicu koju je potvrdio Kantonalni sud Tuzla.

- Ćustendil je optužen da je u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao i krenuo za oštećenom. Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je-navedeno je iz Tužilaštva TK.

Ćustendil je cijelo vrijeme u pritvoru, a radi se o krivičnom djelu za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina pa do dugotrajne kazne zatvora što je 45 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.