IZVRŠENI PRETRESI

U plasteniku kod Travnika uzgajao marihuanu: Zaplijenjene 33 stabljike indijske konoplje

Dvije osobe uhapšene zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

B. C.

12.7.2024

U ranim jutarnjim satima 11. jula policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom uspješno su realizovali još jednu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Pretresi u mjestu Gornje Osoje

Akcija je realizovana u mjestu Gornje Osoje, općina Travnik, gdje su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršeni pretresi na sljedeće dvije lokacije:

- Porodična kuća sa okućnicom, uključujući i jedan plastenik, koje koristi A.D. rođen 1974.godine, gdje su pronađene i oduzete 24 stabljike zeljaste biljke za koje se sumnja da su indijske konoplje, 20 sjemenki navedene biljke i određena količina novca za koji se sumnja da potiče iz krivičnih djela i

- Porodična kuća sa okućnicom koju koristi D.Š rođen 1969.godine, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 9 stabljika zeljaste biljke za koje se sumnja da su indijske konoplje i neutvrđen broj sjemenki navedene biljke.

Aktivnosti će biti nastavljene

Tokom pretresa navedenih lokacija pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.