"AVAZ" SAZNAJE

Sarajlija teško ranio ženu (31) iz Sarajeva kod Stoca

Osumnjičeni za ubistvo u pokušaju je priznao da je pucao iz pištolja

Sjedište MUP-a HNK: Cijeli dan trajala obrada. Avaz

Meliha Smajkic

14.7.2024

Sarajlija S.A. (42) je, kako saznajemo, priznao istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona da je pucao iz pištolja u kući u mjestu Prenj kod Stoca, u kojoj je sinoć u ranim večernjim satima ranjena M.T. (31) nastanjena u Sarajevu. Potvrdio nam je to kratko i dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Priznanje je uslijedilo nakon višesatne kriminalističke obrade koja je provedena nad još pet osoba koje su lišene slobode i koje su skupa boravile u kući u vlasništvu S.P. (40) iz Sarajeva. Osim S.A. i S.P. slobode su lišeni E.P. (45), V.H. (34) svi iz Sarajeva te A.J. (33) i I.R. (28) iz Stoca.

Kako saznajemo, u nastavku uviđaja koji je obavljen danas policija je pronašla pištolj, koji je nakon ranjavanja M.T., S.A. odbacio nedaleko od kuće. Također, pronađena je i čahura.

Motivi ovog incidenta koji su uznemirili javnost se utvrđuju, a prema prvim informacijama, između S.A. i još jednog muškarca je došlo do konflikta dok su bili ispred kuće.

U jednom trenutku muškarac koji se sukobio sa S.A. je ušao u kuću, nakon čega je on krenuo za njim zapucavši iz hodnika prema prostoriji u kojoj se nalazilo kompletno njihovo društvo. Metak koji je ispaljen pogodio je nesretnu M.T. u predjelu vilice, a ozljede koje je zadobila su okarakterisane kao opasne po život.

Ona je, podsjetimo, hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, gdje je dovezla ekipa Hitne pomoći stolačkog Doma zdravlja koja je ovaj događaj i prijavila policiji.

Podsjetimo, dolaskom na lice mjesta sve osobe koje je zatekla policija su odavali sumnju da su bili pod utjecajem narkotika. Navodno, osumnjičeni za ovo krivično djelo koje se kvalificira kao pokušaj ubistva je negirao da je uzimao narkotička sredstva, ali je priznao da je konzumirao alkohol. Prema naredbi dežurnog kantonalnog tužioca s lica mjesta su izuzeti određeni predmeti i tragovi radi poduzimanja daljnjih dokaznih radnji. Također, naređena su i sva toksikološka vještačenja te sve druge neophodne istražne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.