UBISTVO NA PODMUKAO NAČIN

Tužilaštvo TK izdalo saopćenje o presudi Elvisu Ćustendilu

Stranke imaju pravo žalbe u skladu sa odredbama zakona o krivičnom postupku FBiH

Privođenje Ćustendila u Tužilaštvo TK. Avaz

B. C.

17.7.2024

Kantonalni sud Tuzla, je danas po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu presudu, kojom je Elvis Ćustendil (51) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 25 godina, zbog kvalifikovanog oblika krivičnog djela ubistva Amre Kahrimanović, koje je počinio 07.02.2024. godine u Tuzli.

-Podsjećamo, optužnicom se Ćustendilu na teret stavlja krivično djelo teškog ubistva na podmukao način iz člana 166 stav 2. tačka a), na način da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom, i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je- navedeno je iz Tužilaštva TK.

Napominjemo da se radi o nepravosnažnoj presudi, na koje stranke imaju pravo žalbe u skladu sa odredbama zakona o krivičnom postupku FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.