PROGOVORIO ZA MEDIJE

Bivši direktor zatvora o ubistvu policajca: Faton neće pasti u ruke Srba

Srbijanskoj policiji on neće pasti u ruke ni na koji način, može pokušati prouzrokovati i druge žrtve

Faton Hajrizi i Nikola Krsmanović. RTV Dukagjini - Facebook

S. S.

19.7.2024

Emrush Tači, bivši direktor zatvora, izjavio je da prema njegovom poznavanju Fatona Hajrizija, on neće "pasti u ruke Srba". On je rekao da bi Hajrizi mogao da dovede do novih žrtava ili počiniti samoubistvo, ali tvrdi da "neće biti uhvaćen od strane srbijanske policije".

- On ili bježi ili se neće predati, koliko ga ja poznajem. Srbijanskoj policiji on neće pasti u ruke ni na koji način. On može da pokuša da prouzrokuje i druge žrtve, bježanje mu je primarno. Možda će izazvati i druge žrtve, ali ne vjerujem da će pasti u ruke Srbima - rekao je on za T7.

I dalje traje potraga za muškarcem, koji je jučer u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića. Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Pretražuju se i lijeva i desna obala Drine, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi. Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Na licu mjesta pronađen je pasoš koji su izdale institucije Kosova i njemačka lična karta na ime Hajrizi Artan.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumente uzeo brat, jer ako je brat već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo.

Dačić je rekao da je u pitanju teroristički napad pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovnai kriminal, jer je riječ o napadu na policajca na dužnosti. Vjekoslav Ilić, policajac koji je ranjen u pucnjavi kod Loznice, je u stabilnom stanju i svjestan je. On je razgovarao sa pomoćnikom direktora policije Draganom Vasiljevićem koji je u razgovoru za RTS ispričao kako je došlo do napada. U Bijeljini je uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.