SRAMOTNO

Bliži se godina od brutalnog ubistva Nizame Hećimović: Porodica ogorčena, "zašto kriju monstrumov mobitel"?

Godinu oni ne mogu otvoriti telefon, navodno, kaže Nizamina tetka

Nizama Hećimović i Zijada Vuković-Pamuković. Facebook

22.7.2024

Za tri sedmice napunit će se godina od stravičnog zločina u Gradačcu, koji je potresao BiH i region. Tog 11. augusta 2023. godine, monstrum Nermin Sulejmanović je ubio suprugu Nizamu Hećimović, te oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, a ranio je još tri osobe. Nakon toga je izvršio samoubistvo na farmi u Gradačcu.

Posebno je brutalno bilo ubistvo Nizame, jer ju je prethodno pretukao a potom sve prenosio uživo na Instagramu. Iako je prošla skoro godina, brojne kontroverze prate ovaj slučaj. Porodica, ali ni javnost ni do danas ne znaju šta je bilo u mobitelu ubice Nermina Sulejmanovića.

Stručnjaci cyber odjeljenja FUP-a su odmah na početku isključeni iz istrage, a sve je preuzelo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, odnosno MUP TK.

Šta se događa

Zijada Vuković-Pamuković, tetka rahmetli Nizame Hećimović, koja je do posljednjeg trenutka bila s njom, a iz čije kuće ju je monstrum Nermin Sulejmanović 11. augusta prošle godine i odveo do vikendice, gdje ju je monstruozno pretukao a potom ubio, kazala je za „Dnevni avaz“ da i oni kao bliska rodbina ubijene Nizame, čekaju odgovore na brojna pitanja.

- Nama ništa nije poznato! Mi još čekamo kao i vi. Baš ovih dana moj muž je planirao da ode u Tuzlu da vidi šta se dešava. On ima punomoć, može se pobrinuti i o djetetu, pa da pitamo za te telefone, da vidimo šta se događa. Godinu oni ne mogu otvoriti telefon, navodno. Ja mislim da je ta istraga i završena. Trebali su do sada neki odgovor da nam daju, ali vjerujte da nemamo ništa – kaže Zijada Vuković-Pamuković.

Monstrum Nermin Sulejmanović: Troje ubio i troje ranio. Facebook

Ističe da to nije normalno.

- Kako će biti to normalno, godina prošla. Znate kako se svi ponašaju, ne znam kome više da se obratim. Osjećam se i sada kao i onog dana kada se sve to desilo. Ne znam više kome treba da vjerujem. Kada god nešto pitam, oni mi kažu da se obratim napismeno i da pošaljem dopis gore u Tuzlu i na tome sve završi – dodaje Vuković-Pamuković.

Kaže da joj je sve sumnjivo.

- Čim ga toliko kriju, ima nešto što nije dobro za nekoga u tom telefonu. Ruke su nam vezane, tužna sam i žalosna, zbog svega što se izdogađalo. Ja mislim da bi nas trebali obavijestiti, da bih trebala da znam šta se dogodilo. Tražimo svi odgovore. Ovo me sve više nervira, i na telefon sam dobivala neke poruke koje nisu baš dobre. Ja to prijavljujem, a ovdje se ništa ne preduzima. A vjerujte da sam dobivala i prijeteće poruke. Nešto sam objavila na Facebooku da su mi provalili. Imala sam prijeteće poruke prije mjesec koje sam išla prijaviti... Užas, ali naša policija... ja ne znam, vjerujte, kome više da se obratim – kaže tetka rahmetli Nizame Hećimović.

Pisala Isaku

Vuković-Pamuković kaže da je u februaru pisala Isaku, da pomogne da se istraga u vezi sa slučajem njene sestrične ponovo pokrene, da se konačno otkrije šta se nalazi u mobitelu monstruma Sulejmanovića.

- Pisala sam Rami Isaku u vrijeme poslije još jednog ubistva žene u Tuzli, Amre Kahrimanović. Pisala sam i tražila da ponovo pokrenu istragu, da otkriju šta se događalo, međutim, još ni dan-danas, evo 21. juli je, nikakav odgovor nisam dobila. Eto koliko ima vremena kako je Amra ubijena, od Isaka nikakav odgovor nisam dobila – kazala je Zijada Pamuković-Vuković.

Isak: Nije ni odgovorio na dopis. Avaz TV

Kao i familija Nizame Hećimović i cjelokupna javnost čeka odgovore, ali se sve glasnije pitaju: S kojim zvaničnicima i političarima je Sulejmanović razmjenjivao poruke, kojim političkim strankama je obezbjeđivao skupove, s kojim ministrom je razmjenjivao fotografije, ima li poruka od pojedinih tužilaca u njegovom telefonu, ko je opljačkao prodavnicu oružja u Orašju?

Ni za policajku Dženanu nisu obavijestili

Zijada Vuković-Pamuković kaže da nije dobila nikakvu obavijest ni šta je sa suspenzijom Dženane Selimović, policajke koja je bila u vezi s Nerminom Sulejmanovićem.

- Tapkamo u mjestu što se tiče istrage. Bila su i ona ročišta za suspenziju Dženane Selimović, policajke iz Srebrenika. Ni za to mi niko ništa nije javio niti me obavijestio. Još sam bila u martu, davala izjavu – ogorčena je Vuković-Pamuković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.