OBAVLJEN UVIĐAJ

Policija objavila detalje nesreće na Breki: Motociklista zadobio povrede opasne po život

Motociklista zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju

Detalj s mjesta nesreće. Crna Hronika.info

B. C.

29.7.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavili su detalje teške nesreće koja se jučer dogodina na Breki.

- Dana 28.07.2024. godine oko 19 sati na kolovozu ulice Asima Ferhatovića, područje općine Centar, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila BMW“ kojim je upravljao T.K., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, mopeda PIAGGIO, kojim je upravljao K.K., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila Škoda Superb, kojim je upravljao Z.S., rođen 1975. godine, državljanin Turske. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede opasne po život zadobio je vozač K.K. (30), a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.- navedeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. 

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.