UHAPŠEN U TUZLI

Tužilaštvo TK će tražiti jednomjesečni pritvor za plaćenog ubicu Predraga Ratkovića

Srbijanac imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavec

Predrag Ratković. Facebook

A. B.

4.8.2024

Osumnjičeni državljanin Republike Srbije, Predrag Ratković, predat je u nadležnost Tužilastva TK, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Bit će donesena naredba

- Postupajuci tužilac će danas donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Opcinskom sudu Tuzla biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesecnog pritvora- kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Kako je “Avaz” ranije pisao, Predrag Ratković, plaćeni ubica i bivši pripadnik Crvenih beretki, uhapšen je u petak blizini hotela Tuzla.

Njega su uhapsili pripadnici specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona. Ratković je kod sebe, potvrđeno je za portal "Avaza", imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavec.

Provjerava se šta je radio u Tuzli. Sumnja se da je došao nekoga likvidirati, no nije imao oružja kod sebe. Predat je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Ubistvo u saizvršilaštvu

Podsjetimo, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Također, mediji u Srbiji su ga dovodili u vezu s bajkerskom kriminalnom grupom Banditosi, navodeći kako je riječ o plaćenom ubici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.