SLUČAJ POTRESAO REGION

Cure novi detalji femicida u BiH: Nesretna žena ga napustila prije nekoliko mjeseci, napravio joj sačekušu prije posla

Žena je na mjestu preminula, a on je jutros u Urgentni centar UKC-a RS dovezen u teškom stanju, bez svijesti i s prostrijelnom ranom na glavi

Mjesto zločina. ATV

S. S.

12.8.2024

Ubijena žena Anđelka M. nedavno je napustila nevjenčanog muža Nikolu Cumbu iz Šipova, koji ju je jutros sačekao prije posla te je ubio u autu u blizini svoje kuće, saznaju Nezavisne novine.

Cumbo je, kako se sumnja, sačekao da žena ostavi njihovu djecu, a potom joj presudio u autu na putu, pa pucao sebi u glavu.

Žena je na mjestu preminula, a on je jutros u Urgentni centar UKC-a RS dovezen u teškom stanju, bez svijesti i s prostrijelnom ranom na glavi.

Ranije napadao suprugu

Kako saznaju "Nezavisne", žena je rodom iz Šipova, ali je živjela u Srbiji, te je prije nekoliko godina započela život s Cumbom s kojim ima dvoje djece starosti dvije i šest godina.

Cumbo je i ranije sumnjičen za napade na suprugu, a već je kažnjavan zbog nasilja u porodici, a zbog lošeg odnosa u braku ona ga je napustila.

Kako saznaju "Nezavisne novine" od mještana, Anđelka M. je posljednjih mjeseci s djecom živjela kod rođaka i radila je u jednom preduzeću.

On ju je jutros sačekao na putu do posla kada je dovezla djecu do njegove kuće.

- Krenula sam na posao i vidjela Hitnu kao projuri. Mislila sam da je nekom pozlilo, a onda sam Ulici Karađorđeva vidjela mnogo policije i čula sam da je žena ubijena, a muškarac teško ranjen - kaže Šipovljanka.

U teškom stanju

Ovaj zločin šokirao je mještane ove male opštine, a policija je blokirala dio ove ulice.

Cumbo je, prema posljednjim informacijama, u teškom stanju, i u toku je njegova operacija.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", on je jutros u Urgentni centar UKC-a RS dovezen u teškom stanju, dijagnostički obrađen i sve prognoze su krajnje neizvjesne.

Na terenu su još policija i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Portparolka Policijske uprave Mrkonjić-Grad Božana Vulin kazala je da im je ovaj slučaj prijavljen jutros u 7:45 sati.

- Prijavljeno je da je počinjeno ubistvo i pokušaj samoubistva. U toku je uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci - navode iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.