BRČKO DISTRIKT

Ispalio sedam metaka prema njemu: Produžen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva policajca

Pritvor je produžen za mjesec dana zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo

Policija Brčko. Facebook

E. Ć.

12.8.2024

Osnovni sud Brčko distrikta BiH produžio je pritvor S.M. (33) osumnjičenom za pokušaj ubistva policajca. 

Pritvor je produžen za mjesec dana zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Intenzivna istraga

- Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno sprovode istragu protiv S. M. zbog sumnje da je 6. juna oko 2.30 u ulici Mostarska, ispred ugostiteljskog objekta Belvedere, pucanjem iz pištolja pokušao lišiti života J. T. Kako se navodi u naredbi o sprovođenju istrage, nakon što su prethodnog dana u večernjim satima zajedno sjedili u navedenom objektu, njih dvojica su se odvezli na brčanski carinski treminal gdje su pred prijateljem E. T. započeli verbalni sukob - saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Nakon toga, E. T. je osumnjičenog povezao do objekta Belvedere, dok ih je oštećeni pratio i sustigao na parkingu tog objekta gdje su nastavili svađu.

Potom je osumnjičeni, dok se J. T. nalazio u automobilu iz svog vozila uzeo pištolj i svjestan da ga može ubiti iz neposredne blizine ispalio sedam hitaca prema oštećenom.

- Kako se zaključuje u naredbi, on je oštećenog pogodio u lijevu nadlakticu, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu i na više mjesta oštetio vozilo u kojem se nalazio J. T, nakon čega se s trećim licem odvezao s lica mjesta - navelo je Tužilaštvo.

Osumnjičeni lociran

Osumnjičeni je ubrzo lociran i uhapšen i njemu je na prijedlog Tužilaštva određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Uz tužilačku i sudsku ocjenu da i dalje postoje okolnosti zbog kojih mu je pritvor određen, trajanje ove mjere najprije mu je produženo za mjesec, zaključno sa 6. avgustom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.